GAZİANTEP / ARABAN - Araban Anadolu Lisesi

Araban Anadolu Lisesi

Adres
Yeşilova Mah. Dr. Asım Güzelbey Cad. No23 Araban Anadolu Lisesi Araban / Gaziantep
Vizyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, okul başarısının yanısıra, vatanını, milletini,bayrağını seven,demokrasi ve insan haklarına saygılı, küresel sorunlarla ilgili, dürüst, özgüveni yüksek, kendini ifade edebilen, geleceğimizi kaygısızca emanet edebileceğimiz başarılı bireyler yetiştirmek.
Misyon
BİZ; İlköğretimden aldığımız öğrencilere ders başarılarının yanısıra olumlu davranışlar da kazandırmak onları yüksek öğrenime her yönüyle mükemmel olarak yetişmiş olarak göndermek, onları ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün göstermiş olduğu çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak, milli, manevi ve evrensel değerlere saygılı bireyler yetiştirmek için VARIZ
Başarılar
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Geleneksel Gençler Valilik kupası il 3.sü (2004-2005) İl Milli Eğitim Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler Günü şiir yarışması il 1.si Hatice Demir (2004) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Liseler Arası Halk Oyunları Yarışması dereceye giren okul (2008) Valilik Kupası Halk Oyunları İl Yarışması jüri özel ödülü (2008) İl Milli Eğitim Müdürlüğü Liseler Arası Bilgi Yarışması İl 3. sü (2012-2013) Okul sporları Genç Bayanlar Voleybol İl 3.sü (2011-2012) Araban Kaymakamlığı Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası 1.si (2014) Araban Kaymakamlığı Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası 1.si (2015) Araban Kaymakamlığı Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası 1.si (2016) Büyükşehir Belediyesi "Gaziantep´in Kurtuluşu ve Milli Mücadele" konulu yarışmada şiir dalında il 2.si (2016) Yeşilay Gaziantep şubesi "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" konulu kompozisyon yarışması il 1.si Mizgin YILDIRIM (2017) İL Milli Eğitim Müdürlüğü Şahinbey´den Ömer Halisdemir´e şiir yarışması il 2.si Eda Sultan KOÇER (2017)